IT-Sikkerhed og Cyber-Security - it's IT

Vi supporterer erhvervskunder og har åbent på mail og telefon mellem kl. 08.00 til kl. 16.00 på hverdage (fredag fra kl. 08.00 til kl. 15.30).
Efter normal åbningstid overtager vores vagtteam, som står klar året rundt.

Fejl og spørgsmål kan indrapporteres ved at sende en mail til vores IT-support på: support@itsit.dk

Alternativt kan vi kontaktes på telefonen, hvor vores team sidder klar til at tage imod opkald.

Support telefon: +45 70 250 740

Henvendelser udenfor almindelig arbejdstid vil blive omstillet til vores vagttelefon. Denne kan benyttes ved forretnings-, eller driftskritiske nedbrud på systemet.

75% af de sager vi modtager bliver løst indenfor 8 arbejdstimer og 95% af sagerne bliver løst indenfor 24 arbejdstimer efter modtagelse.

 

SUPPORT

+45 70 250 740

_Har I styr på jeres Cyber sikkerhed?

Cyber sikkerhed er den praksis, der handler om at beskytte virksomhedens software, netværk, kommunikation og systemer mod digitale angreb. Formålet med denne type angreb er typisk at stjæle, ændre eller ødelægge følsomme oplysninger, og derved afpresse den ramte virksomhed. Disse former for angreb ses desværre oftere og oftere, og derfor er Cyber sikkerhed er et område, der i højeste grad bør prioriteres i takt med øget digitalisering.
Hos it's IT er vi eksperter på området, og vi står klar til at hjælpe jeres virksomhed, så I er godt sikret mod eventuelle angreb. 

Ingen digitalisering uden IT-sikkerhed

IT-sikkerhed er den største digitale udfordring i det 21. århundrede. Cyber-angreb bliver samtidigt mere sofistikerede og komplekse. Det kan være alt fra store phishing-angreb, og angreb målrettet mod enkelte personer, til avancerede og kontinuerlige angreb rettet mod enkelte virksomheder. Konsekvenserne er store og udgør en trussel mod den ramte virksomheds omdømme og økonomi. Behovet for informationssikkerhed er derfor steget kraftigt i takt med, at virksomheders diverse investeringer bliver mere og mere digitale.

Cyber-angreb kan forbygges med moderne IT-løsninger

Det er især små og mellemstore virksomheder der er i risiko for hackerangreb. Faktisk rammes mere end hver fjerde af de små og mellemstore virksomheder af Cyber-angreb, men alligevel har hver tredje virksomhed ikke en egentlig plan i tilfælde af et angreb.
Dette kan skyldes at disse virksomheder ikke prioriterer Cyber sikkerhed som en del af deres forretningsstrategi, men typisk har mere fokus på top- og bundlinjen. Hvis jeres virksomhed behandler personfølsomme oplysninger, kan et hackerangreb få store økonomiske konsekvenser, grundet EU’s skærpede krav til behandling og opbevaring af data.

Få fuld dækning med it's IT

Hos it's IT tilbyder vi en halv til en hel dag sammen med vores sikkerhedseksperter, hvor I vil få et øjebliksbillede af jeres virksomheds IT-sikkerhed. Oplægget vil være med fokus på specielt ransomware og phishing, samt hvordan medarbejderne skal agere i forskellige situationer, hvis virksomheden udsættes for et angreb.

Få optimal IT-sikkerhed med it's IT

Sikkerhed indgår i vores navn og er dermed en vigtig del af vores DNA – og det forpligter! Vi har over 30 års erfaring inden for den digitale verden, og sagt på godt dansk, så ved vi, hvad der virker og hvad der ikke gør. Vi består i dag af en lang række IT-eksperter med kompetencer inden for hver deres område. Med alle de kompetencer samlet ét sted, er I garanteret IT-sikkerhed i absolut højeste kaliber.

Vi sørger for de effektive IT-løsninger

Vi er i dag leverandør af produkter og software fra førende producenter af avancerede sikkerhedsprodukter- og tjenester. Vi bestræber os altid på at gøre IT-sikkerhed så enkelt, men så effektivt, som muligt, så vi er sikre på at jeres værdifulde arbejde ikke forstyrres. Vi har mulighed for at overvåge jeres systemer 24 timer i døgnet, 365 dage om året, og derfor er vi altid klar til at gribe ind, hvis der skulle opstå drift-kritiske nedbrud, eller komme tegn på hackerangreb.

Typiske former for Cyber-svindel

Der findes efterhånden forskellige typer af Cyber-svindel og hackerangreb, fordi IT-kriminalitet bliver mere og mere avanceret. Herunder får i et overblik over de typiske Cyber-angreb, der pludselig kan ramme både virksomheder og organisationer af alle størrelser. 

CEO-fraud

CEO-fraud er et hackerangreb, som kort sagt går ud på, at en IT-kriminel udgiver sig for at være direktøren af virksomheden, og forsøger at hente eksempelvis følsomme oplysninger eller pengebeløb. Regnskabsmedarbejderen bliver typisk narret med en mail i direktørens navn, som beder medarbejderen om hurtigt og diskret at overføre et større beløb, og som regel på et tidspunkt, hvor direktøren er bortrejst eller fraværende fra kontoret. I de mest avancerede angreb, har den kriminelle hacket sig direkte ind i direktørens mailkonto. I andre tilfælde har vedkommende købt et domænenavn, som er en næsten identisk kopi af virksomhedens. 

Ændringer i bankoplysninger

En anden måde hvorpå IT-kriminelle forsøger at snyde virksomheder, er ved at udgive sig for at være en leverandør, der har fået nye konto-oplysninger. På den måde overfører virksomheden i god tro penge til en falsk konto, hvilket typisk først bliver opdaget, når den rigtige leverandør rykker for sine manglende penge.

4 gode råd til virksomhedens Cyber sikkerhed

1. Hold jeres software opdateret
Et simpelt, men effektivt, værn mod eventuelle hackerangreb. Når I opdaterer jeres software, udbedres der typisk eventuelle fejl og mangler i sikkerheden. Afsæt en ugentlig dag til at opdatere jeres pc’er og software i huset.
Husk, at virus kan springe fra den ene PC til de andre, hvis den ikke er opdateret.

2. Opsæt en passwordpolitik
Virksomhedens medarbejdere er desværre det svageste led i sikkerhedskæden, og det er derfor vigtigt at have sikre kodeord. Derfor er det vigtigt, at I skifter jeres kodeord ofte og opstiller krav til antal tegn og specialtegn i adgangskoden.
Derudover kan to-faktor godkendelse med fordel anvendes, da hackerne på den måde ikke kan verificere, hvem de er.

3. Backup er essentielt
Skulle I være uheldige at blive ramt af et Cyber-angreb, kan backup være jeres redning. Med it's IT's 3-2-1 backup strategi har I mindst tre komplette kopier af jeres data. To af kopierne ligger på to forskellige medier, for eksempel en computer og en ekstern harddisk, og den tredje på et eksternt medie, så som et datacenter.

4. Hav en beredskabsplan klar
Rammes jeres virksomhed af et hackerangreb, er det vigtigt at have opsat en beredskabsplan for hurtigst muligt at begrænse skaderne og forhindre hackerne i at forværre situationen.
En beredskabsplan skal tilpasses den enkelte virksomhed, hvilket vi hos it's IT naturligvis gerne rådgiver og vejleder om.

Typiske tegn på et hackerangreb

Hver år inficeres omkring 100.000 danske computere med et spionprogram, der indsamler brugernavne og kodeord med henblik på misbrug. Der er altså god grund til at være varsom, når man navigerer rundt i den online verden.
Typisk er der to årsager til, at man bliver hacket – enten gættes kodeordet fordi det er for svagt, eller også er computeren blevet inficeret med en form for virus.

1. Suspekte beskeder

Hvis en konto på for eksempel Facebook, mail eller lignende har sendt suspekte beskeder ud, enten på gebrokkent engelsk eller dårligt oversat dansk, kan det tyde på, at uvedkommende har fået skaffet sig adgang til kontoen.

2. Uforklarlige hændelser

Tænder webkameraet af sig selv, eller forekommer der uforklarlige hændelser, så som at musen rykker sig eller at siden scroller ned af sig selv, er det tegn på, at IT-kriminelle fjernbetjener computeren, og dermed har overtaget kontrollen af den. 

it's IT hjælper jer i kampen mod IT-kriminalitet

Hvis der er mistanke om, at en eller flere medarbejder-konti er blevet hacket, anbefaler vi, at virksomheden eller organisationen først og fremmest opsøger professionel hjælp. Dernæst er det en god ide, at de udsatte konti skifter kodeord og slår to-faktor godkendelse til, for at begrænse hackerens adgang.
Da mange ofte bruger det samme kodeord til mange forskellige tjenester, er det ligeledes vigtigt, at disse skiftes, da de ellers er åbne for hackerangreb.

Stå stærkere imod Cyber-angreb

Medarbejdere er enhver virksomheds største aktiv, og samtidigt også det svageste led i sikkerhedskæden.

Hos mange virksomheder er det blevet hverdag, at medarbejderne modtager mails, hvor hackere forsøger at franarre sig informationer af dem. Phishing-angreb sker typisk i mails, hvor medarbejderne kommer til at indtaste brugernavn og password, hvilket blotlægger oplysningerne og giver hackerne fri adgang. I denne type angreb kan hackere udgive sig for at være myndigheder, en arbejdsgiver, eller en anden autoritær profil, der bedre modtageren om personfølsomme oplysninger. "Phishing" referere altså til, at hackeren "fisker" efter relevante oplysninger. 

Sådan står i stærkere imod Cyber-angreb

Heldigvis er der i det danske erhvervsliv bred enighed om at øge indsatsen på at opnå større IT-sikkerhed. Den nye EU-lovgivning (GDPR) kræver, at medarbejderne informeres, uddannes i og lærer de relativt simple forholdsregler, man skal tænke over som IT-bruger. Dette er med til at minimere risikoen for kompromittering af virksomhedens IT-systemer samt tab af data, herunder eksempelvis persondata.

it's IT tilbyder workshop om Cyber sikkerhed

Workshoppens forløb:

  • Backup og Restore
  • Beredskabsplan
  • Ekstern adgang til systemer
  • Fysisk sikkerhed og udstyr
  • Netværkssikkerhed
  • Password-politik

Efter workshoppen får I en sikkerhedsvurdering, hvor vi vurderer risici, samt kommer med anbefalinger og råd til, hvordan sikkerheden forbedres. Vurderingen er i overensstemmelse med ISO 27001/2 metodikker. Analysen gør jer desuden i stand til at synliggøre trusselsbilledet og indsatsområderne på tværs af driften, ledelsen og bestyrelsen.

I kan læse mere og vores Cloud Management løsninger her.

_Kontakt os